Столичните пътни полицаи ще разполагат с допълнителни камери за измерване на скоростта през предстоящите почивни дни. Това каза на брифинг Любомир Костадинов от отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

„Още от днес „Пътна полиция“ започва да взима мерки по отношение на трафика през предстоящите празнични дни. Всеки път, когато имаме 3-4 почивни дни започваме да работим по подпомагане излизането на гражданите извън София“, заяви Костадинов и уточни, че контролът по скоростта ще бъде засилен от днес.

По думите му „Пътна полиция“ в София разполага с допълнителни камери за измерване на скоростта, така че водачите трябва да спазват съответните ограничения.

„Утре е Задушница, много хора посещават гробищните паркове и молбата ни е да се съобразяват с организацията, която сме въвели, и с постовете, които ще бъдат за регулиране на движението“, посочи още той. Костадинов уточни, че на 3 март поетапно ще бъдат затваряни определени отсечки.

„Това няма да е чак такъв проблем, но тогава има футболен мач Славия – Левски, който е на територията на обектите, които ще бъдат охранявани заради зарята, така че ще имаме допълнително натоварване по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, заяви той. Костадинов уточни, че помощ при движението екипи на „Пътна полиция“ ще оказват и на 5 март.