Видео, заснето с дрон от SkyscraperCity, показва как върви строежа на третата линия на столичното метро и в частност строителството на станция 14 (Красно село) и на тунел под бул. "Цар Борис III".  
Строителството на третия метродиаметър на столичната подземна железница започна през миналата година. Той ще е с общо 23 метростанции, основната линия на третия метродиаметър с общо 16 метростанции, а източното му разклонение е с обща дължина на трасето около 6 км и с общо 7 метростанции. Предвижда се южно отклонение от третия лъч към квартал „Борово“, но все още не е уточнено точно къде ще бъдат метростанциите.

По план трасето трябва да е готово през 2019 г.
Първият етап включва строежа на 8 км. подземна железница с 8 метростанции. Осигуреното финансиране е в размер на 491 млн. по оперативна програма „Транспорт“ на ЕС и 90 млн. национално съфинансиране, което е разчетено за достатъчно за участък, свързващ 12 метростанции от общо 16 предвидени. 

На 27 февруари тази година тунелопробивната машина започна работа по изкопа на тунелите. На 23 юни пък започна работа по четирите станции в жк. "Овча Купел".др