Жители на блок в столичния кв. „Младост” 1 се прославиха в мрежата. Задружните съседи са запретнали ръкави и са превърнали градинката пред блока в истинска приказка.

Кадър, запечатал резултата от общите им усилия, се появи във фейсбук групата „Забелязано в София”. „Когато има желание се получава”, пише авторът на поста, под който и към този момент не спират да валят лайкове и хвалебствени коментари.Интернет потребителите са повече от възхитени от инициативата на живущите във въпросния блок. „Пример за хора, които вместо да стоят по групи във фейсбук и да плюят - са запретнали ръкави и са създали нещо красиво с общи усилия! Браво!”, отбелязва фейсбук потребител. „Баба ми живее в Младост 2 и хората от блока сами си поддържат градинката за децата. Сложили са си и навес с пейки и скара и си правят барбекю”, добавя друг.

„Страхотно и красиво, само че имам известни съмнения колко дълго ще се запази непокътнат аранжимента!” и „Дано да се запази тази красота”, отбелязват с надежда други.

Типично по български, има и такива, които намират творението за селско и сипят обиди по адрес на жителите на блока, с което си навличат гнева на всички останали.