Моделка и актриса, участвала във филми като „Електра“ и „Къщата на голямото мамче 2“ реши да разкаже как продуцентът Харви Уайнстийн я е изнасилил. Наташа Малти твърди, че Уайнстийн е нахлул в стаята ѝ в хотел „Сандерсън“ в Лондон след церемонията по връчването на наградите БАФТА и започнал да мастурбира пред нея, седейки на леглото ѝ, пише в. "Дейли мейл".
След това, изреждайки ѝ списък с много известни актриси, с които бил спал, Уайнстийн се нахвърлил на Малти и започнал да прави секс с нея, въпреки призивите ѝ да спре. При това без кондом.

43-годишната Малти твърди още, че в един момент той спрял и започнал да мастурбира, след което свършил и напуснал стаята. 
Малко след това той ѝ се обадил и ѝ казал да се яви на кастинг за филма „Девет“. Тя се съгласила, защото много искала да участва в проекта и заради факта, че много е искала да играе ролята на Роб Маршал.  

По думите на Малти, тя вярвала, че ще успяла да си спечели малка роля след кастинга и започнала да ходи на уроци при хореограф и специалист по говора.

Малко по-късно Уайнстин ѝ се обадил отново и ѝ казал да се срещнат, като я уверил, че на срещата ще присъства негов асистент.

Когато тя пристигнала, жената казала, че е асистент на продуцента, но след това започнала да му прави орален секс. Уайнстийн казал на Малти да се присъедини и да направят тройка.

„Харви ясно ми каза, че иска да правим тройка. Аз отказах. Той и момичето ми се изсмяха в лицето“, спомня си актрисата.

Превод и редакция: БЛИЦ