Лупита Ньонго е най-новата актриса, която описа скандалната си среща с позорния филмов магнат Харви Уайнстийн. Пред "Ню Йорк Таймс" тя твърди, че Уайнстейн не само се опитал да я напие, когато се срещнала с него в ресторант, но след като се преместили срещата в дома му, за да гледат филмова прожекция, се опитал да й направи масаж.
34-годишната актриса, спечелила Оскар, заяви, че Уайнстийн, на 65 години, й се е предложила в хотелски ресторант.

Според Ньонго тя се срещнала с Уайнстийн за втори път. Първоначално го срещнала през 2011 г. на церемония по връчване на награди в Берлин, докато тя все още била в училище в Йейл. Тогава той я помолил да присъства на прожекция в дома му след споделен обяд в ресторант.

Когато пристигна в ресторанта в Уестпорт, Кънектикът, близо до мястото, където живее Уейнстийн, Ньонго разказва как той й налял водка със сода и настоявал да я изпие въпреки нейния отказ. 
 

След приключването на обядя тя и Уайнстийн се преместили в дома му, където Ньонго се запознала с домашната му прислуга и децата му.

Ньонго пише, че тя, Уайнстийн и децата му са започнали да гледат филма заедно. След 15 минути от началото на филма обаче Уайнстийн я помолил да го придружи извън стаята.

"Аз отвърнах, че първо искам да изгледам филма, но той настоя да отида с него и ме задължи, сякаш и аз бях едно от неговите деца. Не исках да правя проблеми пред децата му, така че аз се подчиних и напуснах стаята с него, обясних, че наистина искам да видя филма и казах, че ще се върнем скоро", казва тя.

"Харви ме заведе в спалнята си и ми съобщи, че иска да ми направи масаж. Мислех, че се шегува, защото не беше първият път, откакто го срещнах. Помислих и бързо реших да му предложа едно - да ми позволи да го контролирам физически, т.е. да знам точно къде са му ръцете по всяко едно време", добавя актрисата.

Тя твърди, че, след като махнал ризата си и започнал да й прави масаж, той попитал дали може да махне панталоните си. Тя отвърнала, че би предпочела да не го прави и че ще я накара да се чувства изключително неудобно, ако го стори. Въпреки протестите й, Уайнстийн се измъкнал от тях и в този момент актрисата се придвижила към вратата.

"Отворих вратата и застанах до рамката. Той сложи ризата си и отново спомена колко настоява. Аз се съгласих с лек смях, опитвайки се да се измъкна от ситуацията безопасно, в края на краищата бях в неговия дом и членовете на неговото семейство бяха потенциални свидетели. Стаята обаче беше звукоизолирана, което в момента ми се вижда стратегически сторено", добавя тя.

След време те се засекли в компания и били с други хора на групово четене в Бродуей. После той пак я поканил на среща. Макар да смятала, че ще бъдат група от хора, както било при четенето, когато актрисата пристигнала в ресторанта, била информирана, че ще бъдат тя и Уайнстийн. По думите й той й предложил да се качат нагоре до мястото, където имало частна стая, за да си починат.
 

"Казах му, че предпочитам да ям в ресторанта. Той ми каза да не съм толкова наивна. Ако съм искала да бъда актриса, тогава трябвало да бъда готова да направя нещо подобно. Той ми каза, че се е срещнал с известните актриси "А" и "Х" и погледнете до къде ги е бутнал.

Актрисата отказала предложението му и напуснала ресторанта, отивайки да вземе такси.

"Преди да тръгна, трябваше да се уверя, че не бях събудил звяр, който да разруши името ми и да унищожи шансовете ми в бизнеса, още преди да стигна до успех", пише тя. "Аз просто искам да знам, че сме в добри отношения", казах аз. "Не знам за кариерата ти, но ти ще си добре", каза той. Аз почувствах едновременно заплаха и успокоение, от което не можех да бъда сигурна в нищо", добавя актрисата.
 

Следващият път, когато го видяла, било през 2013 г. на афтър парти след премиерата на "12 Years a Slave". Уайнстийн я поздравил за бързия й напредък в индустрията. Той се извинил за начина, по който се отнасъл към нея в миналото и обещал да уважи напредъка й. Актрисата му благодарила. Тя обаче си обещала да не работи с Уайнстийн.

Превод: БЛИЦ