Куентин Тарантино каза, че е знаел за случаи на сексуално насилие от страна на Харви Уайнстийн в продължение на десетилетия, но не е действал в защита на жените. "Знаех достатъчно, за да направя повече, отколкото всъщност сторих", пише The Guardian.
В интервю режисьорът, който работи с Уайнстийн по някои от най-успешните му филми, заяви, че съжалява, че не е поел отговорност и не е помогнал на предполагаемите жертви на продуцента, обвинен в сексуален тормоз и нападение на над повече от 50 жени.

"Беше нещо повече от обикновените слухове и нормалните клюки", каза той в интервю зa New York Times и добави: "Това не беше втора ръка. Знаех, че е направил няколко такива неща. Иска ми се да бях поел отговорност за това, което чух. Ако бях свършил работата, която трябваше да свърша, щеше да се наложи да не работя с него".

Тарантино каза, че е бил наясно със случая между Роуз МакГоуан и Уайнстийн. Тогавашната приятелка на Тарантино Мира Сорвино му е съобщила за инцидент, в който Уайнстийн правил нежелани опипвания. "Не можех да повярвам, че ще го направи толкова открито. Аз казах: "Наистина ли? Наистина ли?". 

В крайна сметка режисьорът не направил нищо, защото Уайнстийн промотирал филмите му от първия до последния.

Превод и редакция: БЛИЦ