Анджелина Джоли и Брад Пит се споразумяха тя да получи временно пълно попечителство за децата, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА. Двамата спореха ожесточено как да гледат шестте си деца, след като се разделиха през септември. Според съдебни документи, получени от "Ентъртейнмънт тунайт", Анджелина Джоли е получила пълно попечителство, а Брад Пит ще прави "терапевтични посещения на децата".

Те ще зависят от мнението на семейния терапевт, който ще взима предвид интересите на децата, най-вече дали те искат да се виждат с баща си.

Съдията е задължил Брад Пит да дава проби за изненадващи изследвания за наркотици и алкохол, както и да участва в индивидуални и групови терапевтични сесии. Досега той правеше това само доброволно.

През наближаващите коледни празници Брад Пит може и да не види децата, ако те не пожелаят това. 

Споразумението за попечителство не е в интерес на Брад Пит, защото той не е виждал децата си, без на срещата да присъства и терaпевт, от свадата с Мадокс в частния им самолет през септември.

След седмици разследване ФБР сне обвиненията в насилие срещу актьора, но Анджелина Джоли още му няма доверие. 

Двамата актьори имат шест деца, на възраст от 8 до 15 години. Три от тях са осиновени. 

Анджелина Джоли подаде документите за развод на 19 септември след инцидента в самолета с най-големия им син Мадокс. Двойката има връзка от 2005 г., но сключи брак чак през 2014 г.