"Иван беше от онази истинската порода мъже, която вече все по-рядко се среща. Мъжкар", сподели Дарин Ангелов пред "Телеграф".

Артистът разкри, че двамата често са се засичали на гроба на колегата им Чочо Пойорданов.

"Бяха много близки с Чочо и много се обичаха. Винаги на годишнината от смъртта на Чочо или на рождения му ден, като съм ходил на гроба и сме се засичали с Иван. А сега вече го няма и него. Още не мога да приема тази новина", с тъга разкрива Ангелов и допълва: "Мъчно ми е, като беше жив, как го нападаха, а сега, като не може да види, го боготворят. Защо? Не можем ли да се научим да ценим хората, докато са още сред нас? Иван Ласкин и Дарин не са играли заедно на сцена, а общ проект, който планирали, така и няма да види бял свят. Преди две години се чухме по телефона и той ми сподели за негов проект, в който и аз трябваше да взема участие. За жалост това няма да се случи. Сила и кураж на близките му. Ще липсваш много, Иване", завършва Ангелов.
 

БЛИЦ припомня, че Иван Ласкин издъхна навръх Богоявление на 48-годишна възраст, след като прекара седмици в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност и нужда от трансплантация. Тленните му останки бяха положени до гроба на маестро Ибро Лолов в Алеята на творците, пише "Телеграф".

Покъртителни СНИМКИ: Съкрушената Алекс Сърчаджиева обляна в сълзи до ковчега на Ласкин! 

Църквата "Свети Седмочисленици" се оказа тясна за всички близки, приятели и почитатели на Ласкин, които искаха да се сбогуват с артиста. Съболезнованията приемаха съпругата му Алекс Сърчаджиева, майката на Иван Елена и двамата му братя.