Три години минаха, откакто британската музикална икона Джордж Майкъл почина трагично. Хитмейкърът от The Wham! бе намерен мъртъв в дома си в Оксфорд от приятеля си Фади Фауаз в деня на Коледа през 2016 година. 


Джордж почина от естествена смърт на 53 години, потвърди съдебният лекар Дарън Салтър през март 2017 година. 

Три години след кончината наследството на Джоржд продължава да живее в коледния филм "Последната Коледа", който се върти по големите екани. В него звучат едни от най-обичаните парчета на Wham’s. 

В ексклузивно интервю за "Дейли Стар", ясновидецът, медиум и енергиен лечител Линдзи Банкс твърди, че е получил съобщения от отвъдното от Майкъл. 

Говорейки за филма "Последната Коледа" Джордж е казал, чрез Линдзи, че "е забавно да види как е върнат към живот", "защото песента събира хората заедно". 

Джордж също е говорил за връзката си с фризьора Фади Фауаз, който, по последна информация, в момента е бездомен, след като полицията го изгони от дома на Майкъл. 

Фауаз по-рано направи някои доста налудничави обвинения по адрес на Джорж пред последователите си в Туитър.  
Fadi Fawaz has made some wild claims about George Michael
 

В един от постовете си той твърди, че "Джордж майкъл е бил ХИВ позитивен". В друг пост минути по-късно той пише: "Разбрахме във Виена след болестта му".  

В друг пост той пък изрази омразата си по адрес на Джордж. 

Към момента не е известно, дали има някаква истина в обвиненията на Фади. 

Говорейки от отвъдното относно изцепките на Фади, Джордж е казал за своя бивш интимен приятел: "Не го мразя, нямам лоши чувства спрямо него. Имам само любов, защото в крайна сметка ти остава само духовното". 

Той също разкрива, че "не е разочарован" от негативните коментари на Фади.  

"Не съм разочарован. Разбирам защо той се чувства така. Знам защо той казва тези неща. Има елемент на гордост и болка. Когато ти си пред очите на хората, всички те изучават до най-малката подробност. Има болка, с която той сега се справя, но пред очите на цялото общество", обяснява покойният певец. 

Майкъл също е бил категоричен, че Фади "нямаше да се изправи пред тези предизвикателства", ако той бе все още жив.  
 

По думите му, обаче тези предизвикателства ще помогнат на Фади да израсне като човек. 

Говорейки за изборите в живота си, Джорд е заявил, че не съжалява за нищо. 

"Да съжалявам? Не може да съжаляваш когато вече си направил определени избори. Сам избрах да съм пред очите на хората. Аз избрах да съм в медиите. Срещнах всички, от които имах нужда, за да живея моя живот така, както исках", е казал още той. 

Last Christmas hosts some of George's and Wham's best songs
 

Превод и редакция: БЛИЦ