Херцогът и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Катрин отделиха време от лятната си ваканция, за да изпълнят един свой ангажимент.


Двамата се включиха в турнира по ветроходство за набиране на средства за дейността на благотворителните организации под техен патронаж, пише "Дарик нюз".
 

На събитието присъстваха и две от трите им деца - принц Джордж и принцеса Шарлот. Внучката на кралица Елизабет II е известна със своя нрав и често може да бъде забелязана да нарушава официалния протокол.

Голите бедра на Кейт Мидълтън по шортички подлудиха мрежата СНИМКИ

Така когато майка й я заведе до прозорец, за да гледа връчването на наградите, 4-годишната принцеса не помаха на хората, а им се изплези.

Снимка: Getty Images

Принц Джордж също изглежда се забавляваше, но беше малко по-обран в поведението си. Докато родителите им се състезаваха, той и сестра му бяха оставени на грижите на своите баба и дядо – Карол и Майкъл Мидълтън.

Турнирът за Купата на краля се проведе на остров Уайт – популярна дестинация за ветроходци и кралски особи. Планирано бе събитието да се проведе на 9 август, но се състоя ден по-рано заради прогнозата за лошо време.

Осем яхти се надпреварват в регатата. Две от тях се управляват от Кейт и Уилям. В тазгодишното състезание се ползват яхти от новата серия "Сейл Джи Пи", които могат да "летят" над водата и достигат скорост 90 км/ч.

Снимка: Getty Images

Кейт е опитна ветроходка - през 2014 г. победи своя съпруг на турнир за Купата на Америка в Нова Зеландия. Сега обаче отборът й бе дисквалифициран, защото потеглил по-рано и не успял да се върне на стартовата линия. 

В духа на спортсменската традиция Катрин беше изключително щастлива, когато й връчиха дървена лъжица – трофеят за отбора, останал последен. Лодката на съпруга й принц Уилям се нареди трета, а победител стана отборът, чийто капитан беше британският пътешественик и експерт по оцеляване Беър Грилс.
 
Купата на краля е връчена за първи път от крал Джордж Пети през 1920 г. "Техни Кралски Височества се надяват, че Купата на краля ще се превърне в ежегодно събитие, което ще спомогне за осъзнаване на благоприятния ефект от спорта и същевременно ще допринесе за набиране на средства за подкрепяните от тях каузи", посочват от двореца Кенсингтън.