Смесени реакции сред феновете на музикалния конкурс „Евровизия” (и не само) предизвика исландската формация „Хатари” (в превод от исландски на български сленг – хейтъри), която ще представи Исландия в Тел Авив през май.Членовете на формацията определят себе си като „анти-капиталистическа техно БДСМ (робство, дисциплина, садизъм, мазохизъм - б.р.) пърформанс арт група”, а по-шокиращо от посланието на песента – „Омразата ще победи”, е клипът към парчето.

“Евровизия” - разврат в натура по вкуса на Сорос 

От групата поясняват, че изпълнението им е деспотичен театър, който отразява насилието, омразата и репресиите, а целта е да предизвикат дебат по темата.Понеже тази година „Евровизия” ще се проведе в Израел, „Хатари” поканиха израелския премиер Бенямин Нетаняху на „приятелска среща” по борба. Залогът – ако спечели групата, ще създаде първата БДСМ колония под егидата на „Хатари” на средиземноморското крайбрежие, а ако победи Нетаняху, ще получи малък архипелаг в Южна Исландия – Вестманаейяр.

„Евровизия”, дала на света групи като АББА и „Роксет”, през последните години се превърна в странна шоу надпревара между политически натоварени песни, направени като на конвейер шлагери и... откровено нелепи изпълнения, прицелили се в протестния вот срещу липсата на оригиналност в конкурса. Най-видните представители на последната група са финландците „Лорди”, които спечелиха преди години в костюми на караконджули, уточнява bTV.

Даже и те, обаче, не са искали да основават БДСМ колония...

Конкурсът ще се проведе от 14 до 18 май в Тел Авив. България няма да участва тази година.