Избраха "Жена на годината" на церемония, състоялата се в Лондон. Наградите са на списание "Ел", съобщи Контактмюзик. С приза се окичи британската актриса Ема Уотсън, прочула се с ролята на Хърмаяни Грейнджър във филмовата поредица за приключенията на Хари Потър.
26-годишната актриса, чиито почитатели скоро ще я видят в игралната версия на "Красавицата и Звяра", впечатли присъстващите и наблюдателите с дълга бяла рокля без презрамки, осеяна с приказни илюстрации. 

Приемайки отличието си, присъдено за хуманитарната й дейност, Ема Уотсън сподели: "Не съм сигурна, че заслужавам тази награда, но за мен е чест да я получа".

Актрисата допълни, че за нея е сбъдната мечта призът да й бъде връчен от журналистката и феминистка Кейтлин Моран, на която е почитателка от години. 

Сред останалите призьори са Кристофър Бейли за британска марка на годината, Ердем - британски дизайнер на годината, Дебора Хари - стилна икона на годината, Саша Лейн - актьорски пробив на годината, Ким Елъри - изгряващ дизайнер, Риз Ахмед - актьор на годината, Дамарис Годри - модел на годината, Кристин енд дъ Куинс - албум на годината, Симон Жакмю – с награда "Изборът на модните редактори".