Стремежът на участниците във „Фермата“ да се отърват от определяната като най-злобната жена сред тях – емигрантката Роси, е напът да се осъществи. Тази седмица шефката на стопанството Ваня Стамболова използва позицията си, за да срази един от най-големите си конкуренти в шоуто и излъчи конфликтната Росица първо за ратай, а след това и за дуелист.

Шампионката по лека атлетика се възползва от шанса, който й се предостави, за да елиминира Роси, която миналата седмица претърпя инцидент и си навехна крака. Въпреки че вече е доста по-добре, тя все още не е напълно възстановена и именно това е идеалният момент да бъде премахната от състезанието. Близката приятелка на Роси – бесарабската българка Лилия, не скри разочарованието си, че Ваня е избрала контузен човек за дуелист.

Атлетката обаче я контрира, че за нея „Фермата“ е състезание и като такова човек трябва да се възползва от всяка предоставена му възможност, за да елиминира противниците си. „Когато си на състезание, никой не го вълнува дали имаш травма. Има спортсменство преди битката, не след това“, заяви Стамболова.