Акула дойка ухапа красива моделка, решила да поплува с хищните риби, съобщава NBC News. Инцидентът е станал на Бахамите, където 19-годишната Катарина Заруцки  от американския град Лагуна Бийч, Калифорния, била на почивка с приятеля си и неговото семейство.
Местните предупредили момичето, че тези акули не са опасни за хората и да плуваш заедно с тях е весело и безопасно. Катарина се доверила и влязла във водата.„Близките на приятеля ми се побъркаха, когато отидох да плувам с акулите. Аз ги успокоих, че всичко е наред”, разказва 19-годишната красавица.Въпреки уверенията, че са напълно безопасни, половинметрова акула я нападнала във водата. „Китката ми се оказа в устата й и чувствах как зъбите й се забиваха в ръката ми”, разказва момичето. „За няколко секунди се озовах под водата”, добавя Катарина.Бащата на приятелят й снимал случващото се от безопасно разстояние.

Младото момиче успяло да се освободи и да доплува до брега. През цялото време държало китката си над водата, за да не привлече кръвта, която се стичала от нея, други хищници. В болницата превързали раната й, но тя решила да не рискува и още на следващия ден отлетяла за Флорида, за да продължи лечението.„Лекарите смятат, че в раната са останали части от зъбите на акулата, а на ръката ми ще остане белег. Но ми провървя, че съм жива и ръката ми си е на мястото.

Акулите дойки живеят във водите на Атлантическия океан и в източната част на Тихия океан. Дължината им достига до 2,5-3 метра. Тези риби избягват срещи с представители на човешката раса и много рядко атакуват.

Превод: БЛИЦ