В САЩ са открити неизвестни досега извадки от дневниците на Майкъл Джексън, датиращи от 1987 г., когато певецът издаде албума Bad ("Лош").

Смята се, че те са били намерени от полицията при претърсването на ранчото на Краля на попа в Калифорния по време на разследване на обвиненията спрямо Джексън за злоупотреби с непълнолетни.

В дневника си Майкъл Джексън напада редица по-известни свои предшественици и съвременници, като „Бийтълс“ и Елвис Пресли. Той ги посочва като пример за бели изпълнители, достигащи върха на популярността, уж поради политиката на MTV и музикалните списания, които не дават същата възможност на черните им колеги.

"Тези момчета бяха страхотни, но едва ли са били по-добри певци или танцьори от чернокожите", привежда изданието Independent мнението на Майкъл Джексън за The Beatles.

Елвис Пресли също е получил отзив, свързан с прозвището му, дадено от феновете: „Елвис НЕ е Кралят. Не че имам предразсъдъци към него, но дойде време за първия черен Крал".

Майкъл Джексън също така обещава да "покаже кой е шефът" на певеца Брус Спрингстийн, по прякор The Boss.


Певецът през 1988 г.

Около същия този период световноизвестният поп певец започва активно да се подлага на операции, след които черното му лице става почти напълно бяло.С един от бившите членове на The Beatles, Пол Маккартни, Джексън е бил много близък, като през 1984 г. издават песента Say Say Say в дует. Но по-късно двамата се скарват, когато Кралят на попа купува повечето от акциите на ATV Music Publishing - притежателят на авторските права на повечето песни на "Бийтълс".

Британският продуцент Греъм Кинг, известен с филма си Bohemian Rhapsody, е на път да направи биография за краля на попа. Наследниците на Майкъл Джексън вече са дали съгласието си за филма. Създателите на лентата планират да разкрият живота на певицата от различни ъгли, сред които и спорните моменти от биографията на музиканта.

Превод и редакция: БЛИЦ