Емигрантката Росица доказа пред всички, че е голям боец и заслужено си спечели мястото на големия финал на „Фермата: Съединение“ на 16 декември. В дуел с филоложката Александра, който се разигра в пределите на стопанството, Роси даде всичко от себе си в трите игри помежду им и така се нареди до другите двама финалисти – Роман и Ваня Стамболова, които бяха определени след вот на бившите фермери.

Още преди да се изправи срещу Сашка, Роси прояви самочувствие и показа, че няма никакво намерение да си тръгва. Тя отказа да си приготви багажа, тъй като после щяло да й се наложи да го разопакова. Разбира се, поведнеието й подразни Александра, която го определи като проява на арогантност. Росица обаче се раздаде максимално в битките, така, както вече го беше правила и на двата елиминационни дуела, в които се изправи на арената на „Фермата“. Неочаквано за съфермерите си емигрантката в Лондон спечели първата игра – висене на дървени стълбове.

Макар че всички, включително и тя, да смятаха, че Александра лесно ще я надвие, филоложката се пусна след едва 3 минути. Втората битка – болтове и менци, в която Роси се чувстваше много по-сигурна, не й донесе победа. Емигрантката направи много грешки, които й костваха двете точки. Така се стигна и до третата решаваща битка – цепене, стълба и знаме. Тя се справи по-бързо от Александра и я елиминира завинаги от „Фермата“, отнемайки й мечтата да стигне до финала.