Нова песен от Авичи (Avicii) наречена SOS, ще бъде пуснат в сряда 10 април, съобщи неговото семейство. Шведският диджей, чието истинско име бе Тим Берлинг бе намерен мъртъв в Оман през април миналата година на 28 години.
 

Нов албум с 16 песни ще бъде издаден на 6 юни. Името му ще бъде „Тим” и ще бъде с изцяло нови песни. Семейството на музиканта твърди, че той е бил „близо до завършването на албума” преди смъртта си.
 
Печалбата от него ще отиде за фондация „Тим Берлинг“, която бе учредена след смъртта му, за да помага в превенцията на самоубийствата и проблемите с психиката.
 
„Когато Тим Берлинг почина на 20 април 2018 г., той бе близо до завършването на нов албум”, казват от семейството му в изявление.
 
„Той остави колекция от почти завършени песни, нотни листове, имейли и текстови съобщения свързани с музиката му”, пише още в изявлението.
 
„Текстописците, с които Тим работеше по този негов албум, продължиха процеса, за да се приближат възможно най-много до неговата визия”, казват още от семейството му.
 
Те добавиха: „Откакто Тим почина, семейството му реши да не заключва музиката му, а да я сподели с феновете му по целия свят”.