Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, изиграл любимия второстепенен персонаж Гюнтер в комедийния сериал „Приятели“, е починал на 59-годишна възраст, съобщава TMZ.

През юли тази година звездата от "Приятели" се разплака на живо по телевизията, като заяви, че е диагностициран с рак на простатата в четвърти стадий. "Светът го познаваше като Гюнтер (седмият "приятел") от популярния сериал "Приятели", но близките на Майкъл го познаваха като актьор, музикант, борец за осведомеността на хората за онкологичните заболявания и любящ съпруг", заяви семейството на Тайлър, цитирано от представител на актьора.

Говорителят на актьора е отбелязал, че Тайлър често е "имал забавни и непланирани приключения", и е казал още, че актьорът е бил от хората, които "стават приятели за цял живот".

 

Актьорът научава за диагнозата си през септември 2018 г. след рутинен медицински преглед. Ракът е открит на късен етап и оттогава успява да достигне метастази в костите и гръбначния стълб. Това е довело до парализа на долната част на тялото.

Говорейки за лечението на рака, Тайлър призоваваше мъжете да си правят по-чести профилактични прегледи и да не се страхуват от страшната диагноза, която, ако се диагностицира навреме, може да бъде излекувана. В култовия американски телевизионен сериал "Приятели" Тайлър играе ролята на сервитьора Гюнтер в кафенето Central Perk, където главните герои постоянно ходят. По време на сериала героят на актьора е влюбен в героинята на Дженифър Анистън, Рейчъл, която в първите сезони работи като сервитьорка в същото кафене като Гюнтер.По-рано, в края на май, беше пуснат специален епизод от поредицата, наречен "Приятели: Среща". Легендарните герои се завръщат на екрана след 17 години."Честно казано, това бяха най-запомнящите се 10 години в живота ми. Всички те бяха фантастични, беше удоволствие да се работи с тях", отбелязва Тайлър, спомняйки си за участието си в "Приятели".

Превод и редакция: БЛИЦ