Единственият българин, записал песен с легендите на сръбската музика “Южни ветър”, е перничанин! Това е Любомир Първанов, който живее в село Дивотино. Той е първият перничанин с договор и песен в Белград, пише ZaPernik.com.

Песента “Оп, оп малена” е първата му песен, записана с "Южни ветър".

“Мечтах, борих се, вярвах в мечтата си, осъществих я…Благодаря на всички подкрепили ме през последния период!Благодаря и на тези, които злорадстваха, те хранеха още повече моята амбиция. Съжалявам с цялото си сърце, че не излезе по-рано, за да я види баща ми…искаше…но явно така е пожелала съдбата. Винаги взема нещо, за да даде. Дано ви хареса”, пише Любомир до своите почитатели и приятели във Фейсбук станицата си.

Видеоклипът към новия сръбски хит с пернишко участие е с близо 34 000 преглеждания, а коментарите на сръбски и български език са над 100 и са само позитивни.

Ангел Атанасов:
“Браво Любо, оставаш в историята, като първия българин, записал с ЮВ! Успех!”
Стойчо Стоев:
“Браво Любо. Знаех си че така ще стане. Следях клиповете ти с интерес,напредъка ти беше зашеметяващ. И ето Перник вече може да се гордее с теб. За първи път Българин звучи от студиото на Juzni Vetar. Благодаря за щастието което изпитвам сега”.
Стефан Никодимов:
“Живея с JV откакто се помня и това,че сега имаме един българин който е успял да запише песен с тях ме кара да съм изключително горд. Като българи нека подкрепим това момче и му пожелаем да върви напред и да не се отказва. Браво Любо,невероятен си”
А ето и песента на Любо от Дивотино: