Хосе Карерас вече от два дни е у нас и използва всяка свободна от репетиции минута, за да се наслади на родното гостоприемство. Маестрото, който довечера ще пее в зала 1 на НДК, пожела да опита най-добрите италиански специалитети в София, приготвени от италиански шеф-готвач. В тесен кръг от приятели, световният тенор дегустира кулинарни хитове в известна столична тратория.
Майсторът нагости Карерас със салата бурата с домати и песто, пресен калмар на скара и паста пакери с рагу. А за десерт корифеят на черпака изненада с вкусна панакота с боровинки по неаполитански и тирамису по най-стара рецепта. Хосе Карерас обеща, че ако му остане време от престоя в София, пак ще опита от специалитетите на Марко, съобщиха организаторите на концерта.<br /> <br /> Ерос Рамацоти, Клаудия Кардинале, оперните звезди от &quot;Белканто&quot;, писателите Гийермо Мартинес и Маргарет Мацантини и режисьорът Сержо Кастели също са опитвали от вкуснотиите на Лукиари при визитите си в София.&nbsp;/БЛИЦ