Покупката на този недвижим имот става след ролята й в култовия филм "Първичен инстинкт" и голямата популярност, за която предишния й дом не се оказа достатъчен, за да избяга от големите почитатели.

"Изведнъж се сблъсках с редица фанатични фенове, които се опитаха да влязат в дома ми", спомня си Шарън в мартенския брой на списанието Architectural Digest.

Поради постоянното присъствие на полицията тя била помолена да опакова куфарите си и да остане в хотел, преди да намери идеалния дом със засилена защита срещу нежелани посетители.

За щастие тя открива имот, който се оказа перфектното място, на което може да се отпуснете, да работи върху филмовата си кариера, да създадете семейство и да подчертаете любовта си към интериорния дизайн.

"При обновяването на дома съм работила с много реставратори, за да ми дадат текстура и историческо усещане", каза Шарън.

Нейният близък приятел и интериорен дизайнер Дъглас Трусайл, който неотдавна помогна на Шарън да освежи дома си, се похвали с опитния й вкус към дизайна.

"Шарън е човек на изкуството. Независимо дали става въпрос за актьорско майсторство, фотография или подреждане на интериора, тя винаги носи невероятна енергия и творчество ", казва той.

Те съвместно започнали обновяването на къщата за гости и басейна, но скоро започнали да пренареждат и освежават основното жилище - процес, който трябва да продължи четири години.