По време на церемонията по връчването на наградите "Оскар", състояла се в Лос Анджелис, една от номинациите трябваше да бъде обявена от актьорите Шая Лебьоф и Зак Готзаген, който страда от синдрома на Даун. 


Когато Зак отваря плика, той първоначално мълчи, а след това се оплете. Точно в този момент Лебьоф му е хили, а след това му помага снизходително да произнесе името на филма победител - "Прозорецът на съседите", спечелил наградата в категорията "Най-добър късометражен филм".

Неуместното веселие на звездата от "Трансформърс" обаче не бе простено от публиката. В мрежата мнозина решиха, че той се е смеел умишлено на своя колега. Това, според потребителите, е просто възмутително, аморално и изискващо обяснения.  

"Мисля, че Шая Лебьоф трябва да обясни своето поведение спрямо своя колега по време на "Оскар"-ите", пише един от тях.  

"Някой друг ядоса ли се, че Лабъф просто се изсмя на човека със специални потребности, намирайки се на сцената на "Оскар"-ите", пише друг.  

Според други потребители, Лабъф просто е бил много нервен и затова е реагирал неуместно. Все пак със Зак те са стари познайници, дори са се снимали в един филм.  

Превод и редакция: БЛИЦ