Синовете на двама от "Великолепната четворка" The Beatles, Джеймс Маккартни и Шон Оно Ленън, записаха общ сингъл, пише The Guardian.

Новият сингъл, наречен "Primrose Hill" на името на парк в северен Лондон, който предлага панорамна гледка към града, беше обявен от Маккартни, син на Пол и покойната му съпруга Линда, в Instagram преди четири дни.

Той публикува снимка на себе си с Шон и написа: „Primrose Hill е тук! Днес съм супер развълнуван да споделя най-новата си песен, написана съвместно с моя добър приятел @sean_ono_lennon. Толкова съм развълнуван да продължа да споделям музика с вас."

В отделен пост Маккартни разкрива вдъхновението за песента. Той казва: „Когато бях дете, в Шотландия, в един прекрасен летен ден, имах видение. Когато го оставих да си отиде, видях в съзнанието си моята истинска любов и спасител. „Primrose Hill“ напомня времето прекарани с любим човек на популярното красиво място."

Сестрата на Маккартни Мери, професионален фотограф, също играе роля в популяризирането на песента, заснемайки кратки видеоклипове на брат си на пианото.

 

И двамата изпълнители са родени през 70-те години на миналия век, след разпадането на Бийтълс.

Северното лондонско предградие Primrose Hill е на един хвърлей от градския Риджънтс Парк и известния пазар Camden Town Market. Той е популярен сред знаменитостите и сега там живеят Джуд Лоу, Лиъм Галахър и Кейт Мос.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук