Деца се превръщат в герои след като успяват да спрат стрелба между военни в клипа към новата песен “New Hero” на българския представител на Евровизия 2022 Intelligent Music Project и звездният вокалист Рони Ромеро.

Въздействащото парче е част от предстоящия, седми албум на групата, който се очаква да стане факт през юли тази година и ще нови заглавието “Unconditioned”.

„Лесно е да стоиш безмълвен и да изпълняваш каквото ти се казва. По-трудното, но единственото ефективно, е човек да има собствено мнение, собствен метод на съпротива към несправедливостта, макар и често в самота и неразбиране. Именно това послание предаваме в клипа на New Hero чрез децата.

Искаме да покажем колко важни са те и колко важно е да ги обичаме и възпитаваме именно в тези ценности – да взимат смели решения и да живеят за хората около себе си. Те са новите герои!“, твърди създателят на супергрупата Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски, който е и автор на “New Hero” и всички останали песни на рок бандата.

В новото парче отново се радваме на жестоката бленда на рок легендата Рони Ромеро, в записът на песента на барабаните е великият Саймън Филипс, а на живо феновете ще се радват на перкусията на българския музикален титан Стоян Янкулов.

В New Hero участват музикантите Бисер Иванов и Димитър Сираков, Иво Стефанов и Самуел Ефтимов, а беквокалите са поверени на Лина Никол, Славин Славчев и Борислав Мудолов, известен като Боби Косатката. Идеята и режисурата на трогателното видео е дело на Кирил Киров – Кико.

New Hero, както и останалите песни от новия албум на Intelligent Music Project ще радват феновете по време на The Unconditioned Tour, който стартира през лятото. На 17 август супергрупата ще разтърси Античния театър в Пловдив, на 3 септември – Летния театър във Варна, а на следващия ден – Летния театър в Бургас. На 9 септември музикантите ще забият пред феновете в столицата.

От екипа на рок бандата обещават да зарадват публиката и в Русе и Стара Загора с дати за незабравимо рок шоу съвсем скоро.