Разгневени и дълбоко обидени са Катя и Здравко от дует "Ритон". Поредните клевети по адрес на звездното семейство истински засегнаха изпълнителите и преминаха границите на нормалното. Новината, която гръмна в медиите, че Катя не е отишла на погребението на майка си Лидия, се оказа поредната добре скалъпена лъжа. "Това са пълни глупости, на които се опитваме да не обръщаме внимание! Знаем много добре кой е написал тези лъжи, но ни е под нивото да му търсим сметка", заяви Здравко, цитиран от в. "България Днес".
"Какви ли не глупости се изписаха. Ровят се в личния живот и мръсното бельо на хората и се чудят какво да си измислят. Това са пълни лъжи", допълва още темпераментният певец.

През годините писанията за лошите взаимоотношения между Катя и майка й Лидия не стихваха. Според клюките двете са имали дългогодишни скандали и старата жена никога не е одобрявала брака на щерка си със Здравко.

Преди малко повече от година Лидия категорично отрече да има нещо вярно в това. "Помагах им, когато прохождаха на музикалната сцена. Никога не е имало скандали между нас", заяви тогава старата жена.

Катя и Здравко се готвят усилено за предстоящото си турне в Германия. В края на месеца "Ритон" ще обиколят няколко немски града, като обмислят и през лятото да пътуват по работа предимно в чужбина.