Американската актриса Фелисити Хъфман (звезда от известния сериал "Отчаяни съпруги") си е признала по време на съдебното заседание за участието си в схемата за подкупи, съобщава Associated Press.
Както се уточнява, 56-годишната носителка на наградите "Еми" и "Златен глобус" е платила $ 15 000 на изпитващ, за да фалшифицира теста на голямата й дъщеря и тя да влезе в престижен университет.

Представяйки се пред съда, Хъфман е заявила, че е „предала“ детето си, тъй като тя не е казала на дъщеря си за плана си.

"Това е престъпление срещу нея и обществеността, аз ще го нося до края на живота си. Желанието ми да помогна на дъщеря ми не ме освобождава от отговорност за нарушаване на закона и измама", казва актрисата.

По време на изслушването се оказало, че й е било предложено да фалшифицира резултатите от тестовете и на по-малката си дъщеря, но тя отказала.

По предварителни данни актрисата е заплашена от четири месеца затвор като решението на съда ще бъде съобщено на 13 септември.

Припомняме, че през март служители на ФБР арестуваха актрисата по обвинение в даване на подкуп по вече споменатата схема. Според служители на правосъдието обвинения са предявени на още 49 участници в измамната схема, включително администратори на изпити, един изпитващ, един администратор на колежа и 33 родители. По-рано Хъфман публично призна вината си.

Превод и редакция: БЛИЦ