Актьорите от "Игра на тронове" (Game of Thrones) ще получават по-високи хонорари за седмия и осмия сезон на сериала, съобщи в. "Индипендънт". Изпълнителите на главните роли Питър Динклидж (Тирион Ланистър), Кит Харингтън (Джон Сноу), Лина Хеди ( Церсей Ланистър), Емилия Кларк (Денерис Таргариен) и Николай Костър-Уаудау (Джайм Ланистър) ще получават повече от 500 000 долара на епизод, или 5 милиона на сезон.
По-големите хонорари обаче не гарантират на актьорите, че героите им ще оцелеят. Те са предназначени да задържат водещите изпълнители в сериала. Предишното повишаване на хонорарите на актьорите беше през 2014 г., когато те получиха по 300 000 долара на епизод.
 
Излъчването на шестия сезон на сериала "Игра на тронове" приключва тази седмица. Предстои седми и евентуално осми сезон.
 
Въпреки голямата популярност и многото награди, актьорите от "Игра на тронове" не са най-високо платените в телевизията. Говори се, че изпълняващите главните роли в "Теория за големия взрив" получават по 1 милион долара на епизод.