Въобще не мислех, че ще взема награда. Много съм щастлива, защото това е признание от колеги. Това заяви актрисата Алекс Сърчаджиева, която спечели награда „Аскеер“ за своя моноспектакъл „На живо“, в който разказва своята лична история.

Тя разказа и за представлението в Лондон, на което е присъствала и дъщеря ѝ София Ласкин.

„В 7.29 ч. ми каза „Много ли ще ми е тъпо да го гледам?“. Аз казах „Няма да ти е тъпо, но ще плачеш“. Тя каза „Няма да плача и се врътна. Бях в пълен ступор“.

Алекс сподели и какво са си казали двете след представлението: „Каза, че е много хубаво и ме попита защо досега не съм разрешила да го гледа. Камък ми падна от сърцето. Радвам се, че тя направи тази крачка, за може би никога нямаше да се реша“.

„Аз на три пъти бях на път да спра представлението, знаейки какво трябваше да кажа. Знаейки, че ще го кажа не само пред нея, но пред още 400 души“, каза Алекс.

Актрисата избухна в плач, когато ѝ пуснаха запис с поздрав от дъщеря ѝ София, която ѝ казва колко много я обича и колко много се гордее с нея.

Алекс остана безмълвна и не можа да спре сълзите си. „Извинявайте, направо ми разказахте играта“, заяви едва след няколко секунди тя.

„Как ме развълнувахте, това никога не съм си го представяла. Нямате ли кърпички в това студио?“, попита тя.

След като се съвзе, Алекс се пошегува, че много хубаво са я направили в гримьорната, пък сега се „размазала“ в студиото