Моника Валериева най-сетне се реши и отговори на провокацията на Люси Иларионов и Ани Хоанг. Тя пожела да не бъде намесвана в скандали с тези две личности.
Ето какво точно написа моделката в социалната мрежа: 

"Нищо лично към репортерите които ми се обаждат,относно реакцията ми за някакъв скандал касаещ името ми.Знам че това ви е работата,но на мен наистина не ми се занимава с глупости.Разбирам че другите двама участници никога не са имали толкова интервюта,толкова гледания и токова интерес към тях след като сложиха до техните името-Моника.Мисля че достатъчно подсетиха че съществуват благодарение на мен.Ако не бяха хора които ми симпатизират дори нямаше да разбера за техните проекти.Под нивото ми е да се свързва името ми с хора,които напират да са под прожекторите, без значение че се излагат.Това е моят отговор към медиите.Лично Митко Димитров ми се обажда и когато реша към кого да дам интервю, ще го направя.Дотогава както винаги може да си измисляте и пишете вашите истории.Относно делото ми към Людмил Иларионов, адвокатаката ми е дала изявление и интервю,така че много скоро ще сте наясно какво се случва;)Пак направих едно добро дело и популяризирах участниците.Но ако не хванат сега момента на скандал да имат изяви,кога?;)"

Думите на Валериева идват по повод новата песен на певицата Ани Хоанг, озаглавена "Моника е к*рва". В песента се споменава преди време изречената от приятеля й във "ВИП брадър", а именно, че Валериева практикува "най-древната професия. В момента моделката се съди с Иларионов. Шушука се, че ще загуби делото, а режисьорът ще триумфира.