Примата на родната популярна музика Лили Иванова ще е сред специалните гости за 100-годишнината на голямата ни актриса Стоянка Мутафова на 2 февруари тази година.

Лили Иванова ще бъде настаена в самостоятелна ложа по време на празника, с който Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и БНТ ще отпразнуват 100-ния рожден ден на непрежалимата Стоянка Мутафова. Комедийната прима щеше да достигне своя век на земята на 2 февруари.

Самата тя неведнъж е споделяла повода със своите почитатели. Тази година няма да е по-различно, като холограма на Мутафова ще радва публиката в театъра навръх рождения й ден. Работата по 3D изобразяването на актрисата вече започва, като за целта ще бъдат използвани записи на стари представления на Госпожа Стихийно бедствие, пише "Монитор".

Лили Иванова е сред първите специални гости, които са потвърдили, че ще присъстват на празника. Режисьорът Пламен Марков – бивш директор на Сатирата, също е дал заявка, че ще уважи честването на Стоянка Мутафова. Сред останалите представители на творческия сектор, които дъщерята на голямата актриса – Мария Грубешлиева-Муки, ще приветства на събитието, са Любо Нейков, Виктор Калев, Мария Статулова, Богдана Карадочева, Стефан Димитров и др. Наследницата на Мутафова сподели, че от театъра са обещали всички специални гости да получат официалните покани на домашните си адреси.

В началото на гала-вечерта, подготвяна от Сатирата, на 2 февруари публиката в театралната зала ще може да се наслади и на откъс от документалната поредица „Умно село“, посветен именно на Царицата на комедията. На място почитателите ще могат да си купят и второто разширено издание на биографията, която Грубешлиева посвети на своята майка - „Добър вечер, столетие мое!“.