Холограма на великата Стоянка Мутафова ще се появи на сцената на Сатиричния театър за отбелязването на нейната 100-годишнина на 2 февруари 2022 г. Това съобщи дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева-Муки, цитирана от „Монитор“.

Идеята на директора Калин Сърменов е редом с нея да излезе цялата трупа и най-вече с нея да играят и да си „подават реплики“ младите актьори, които не са имали щастието да се докоснат до огромния комедиен талант на Стояна.

В момента Сърменов преговаря с фирми за осъществяване на идеята. До 25 ноември продължава приемането на документите на кандидатите за конкурса за директорския пост в Сатирата и той също ще се включи в състезанието за нов 5-годишен мандат.    

До датата на честването предстои и улица „Люботрън“ в столичния кв. „Лозенец“, където голямата актриса живя, да бъде преименувана на Стоянка Мутафова. Мениджърът на звездата Евгени Боянов и дъщеря й смятат, че никой няма да се чувства пренебрегнат, тъй като на името на Георги Калоянчев, който приживе бе обитател на апартамент в същия вход, вече има кръстена улица в родния му град Бургас.

Вече е приключил и конкурсът за проект за възпоменателна монета с номинал 2 лева, посветена на комедийната прима. За 100-годишнината ще бъде издадена и пощенска марка с образа на Стояна.