Наскоро внукът на кралицата на Великобритания Елизабет II принц Уилям посети клиника за наркозависими, където отказа да отговори на въпрос за възможността за легализирането на леките наркотици на Острова. Причината за мълчанието на херцога се крие в трудните отношения на членовете на кралското семейство със забранените субстанции.

Принц Уилям посети една от болниците в Ливърпул, където се срещна с бивши наркомани. Той бе попитан как се отнася към легализирането на леките наркотици.  

Пресслужбата на Уилям заяви, че той няма мнение по този въпрос. Но другите членове на кралското семейство най-вероятно биха имали какво да кажат. 

През 2002 година братът на Уилям - принц Хари - бе уличен в употреба на марихуана.  

Никълъс Начбул — кръщелникът на наследника на британския престол принц Чарлз - е минал през всичко: от хашиш и екстази до хероин и крак.  

Друг кръщелник на принц Чарлз - Том Паркър-Боулз - през 1999 година се опита да продаде доза кокаин на журналист на Канския кинофестивал.  

Година по-късно братовчедът на британската кралица лорд Фредерик Уиндзор бе сниман проснат на пода на нощен клуб. Твърди се, че в резултат на бял прах.  

47-годишният братовчед на Фредерик - лорд Николас Уиндзор - на 18-годишна възраст бе задържан от полицията, докато се разхожда из парк с пакетче с трева в джоба.  

Гари Голдсмит, чичото на Кейт Мидълтън, бе заснет от папараци как смърка пътечки кокаин в клуб в Ибиса.  

Племенницата на съпругата на принц Чарлз, Ема паркър Боулз, многократно се е лекувала от зависимост към наркотиците.  

Светската лъвица Тара Палмър-Томкинсон, смятана за близка приятелка на кралското семейство, се пристрасти към наркотиците през 2017 година и това я закара в гроба.  Превод и редакция: БЛИЦ