Светският лъв Евгени Минчев направи на пух и прах някои от най-известните родни певици за техните тоалети. Пред "Телеграф" той не спести хвалбите за стилните дами, но критиката му отново беше безпощадна.

"Не мога да схвана еднозначната концепция на това, което виждам. Тони Дачева вибрира от ламе и бродерия до плантация от златни и черни балони. Такива всъщност не съм виждал и на сватба в Пазарджишко, където съм живял. На всичкото отгоре тежката артилерия от цветове продължава по стената в качеството им на спихнало се звездно небе. В прегръдката на това звездата на попфолка изглежда доволна, чак весела.

Представям си покойния проф. Вучков как би се провикнал злъчно - аба, аланкоооолу, с няколко о-та по средата. Разбирам, че борбата за внимание е безмилостна и жестока, борбата, както казват е епична, но какво тук значи някаква си личност, Тони дали изобщо разбира в каква модна каша се е забъркала. Както казват в имотния бранш - балонът ще се спука, а тук за пукане има десетки. Нейсе.

Боже, вземи си всички кожени ботуши

Не мога да отрека, че Катя от „Ритон“ е с перфектната прическа. В случай че е разпоредител в някое вариете, тя би била обожавана и насърчавана. И въпреки сарказма ми прическата си е симпатична, макар цветът да е като на нафтова печка след пожар. Бих одобрил моментално роклята без прилежащите й ботуши. Господи, защо си струпал всички зимни ботуши в България и защо все на естрадни звезди...

Здравко е здраво стъпил на земята. Перфектна визия, ако беше конферансие на „Пирин фолк“, но защо да подценяваме приятния иначе конкурс. Като се усмихвам, че „едно зло не идва само“, на терена е и Мартина - момиче със стил в музиката, но очевидно немного в модата. Красивите крака тук са подчертани с кожена пола и стилни обувки. Блузата изглежда като прокъсана от дървени щипки, но кой забелязва в тази жега. Поздрави от Малдивите.

Малина, стягат ли те панталоните под мишниците

Добрата ми приятелка Малина е застанала като наклонената кула в Пиза. Въпреки този конфуз певицата е схванала основното правило на своя жанр, че е важно пъпът да е отвън. Това, че пъпът й е хвърлен в Пиза, узнавам чак сега. Не знам дали размерът на пуловерчето е 7/8, но със сигурност с него ще я харесат в едноименната телевизия, например при Сценаристите. Да каже, че аз я пращам... Както се казва в един отдавнашен виц - много хубави панталони, само дето малко ви стягат под мишниците. С Малина винаги е забавно, особено ако не сте придирчив към сглобяването на цветове и кройки. Чантата и кецовете си подхождат толкова, колкото ако поставят в едно студио Сашка Васева и Риана. 

Дяковска - сладка с позата, но не и с дозата

Брех, каква фантазия в минор представя госпожица Дяковска. Ама сигурно е била на почивка в Австрия, за да се облече като пенсионер от Виена, разполагащ с имот на Грабенщрасе... Тази фантазия носи два цвята - може да бъдат сравнени с цветове на канче за турско кафе и чиния Розентал, престояла в бабините им виенски ракли от оттеглянето на онзи с мустачките.

Косите дяковски са емблема и висш сексапил, харесвам ги, воистина, и бих искал да притежавам такива, когато ме хване ток. Позата си иска дозата, а тя издава сякаш певицата изпълнява традиционни тиролски песни. Гаджето ми, който е от онези краища на света, с нахалство казва, дай да поканим госпожицата на Октобер фест с нас. Той защо ли си мисли, че ще отида?

Мариана Маринова - отличен 6 по стил

Светъл лъч в днешната класация, направо слънчев удар. Роклята е наистина извънземна по най-земния начин, който съм виждал. Може би, защото е носена от Мариана Маринова или защото само един Скорпион може да придаде на дреха такъв шик. Прехласнат съм по дизайна и по цвета на дрехата. Те покоряват с изтънченост и необичайност.

Самата Маринова ни въвлича в приказно пътешествие от тафта, по което има малки изворчета, вулкани и извивки, в които се губим или намираме. Ако бях жена, щях да си поръчам такава рокля за 50-ата ми годишнина, но тя е чак след няколко години. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук