Новата любовница на естрадния трубадур Веселин Маринов е разследвана от ГДБОП, че е участник в престъпна група, извършваща мащабни ДДС измами и имотни далавери, пише "Уикенд". 
Става въпрос за 42-годишната Веселина Пеева от Добрич, с която любимеца на баби и дядовци върти вече вече 2-годишна любов. Въпреки всичките опити на Веско Маринов да скрие самоличността на новата си любовница, медиите разкриха коя е тя. А дамата се оказа доста противоречива фигура…

Веселина Пеева работи в дружеството „Българско земеделско производство" ЕООД , което е свързано със скандалния варненски бизнесмен Ангел Бончев. Формално управител на фирмата е 49-годишния Неделчо Недялков.  Там Веселина се води технически секретар, но според служители на службите за сигурност, играела ролята на посредник по странни сделки, свързани със систематично източване на ДДС.

Бончев е бизнесмен с доста съмнителна репутация. Занимава се с изкупуване на зърно. На 3 август  2006 г. той бе прострелян в кръста от неизвестен и до днес стрелец. Тогава обаче не подава официално оплакване в полицията и въпреки опита за убийство срещу него, искал случая да бъде потулен и да не се раздухва в медиите. Вероятно има и защо. В морската столица работодателя на любовницата на Веско Маринов имал имидж на изпечен мошеник, а срещу него са депозирани доста жалби, твърди "Уикенд".

На 4 август 2006 г. само един ден след стрелбата срещу него, граната разкъсва на парчета друг местен бизнесмен, занимаващ се също със зърно - Асен Николов. Приживе убития е бил близък с известни висаджии от морската столица като Иво Гела и Антонио Тунджев. Гела е легендарна фигура в ъндърграунда. В началото на април 2015 г. той избяга от България буквално часове преди ГДБОП да разбие и арестува бандата му. Тогава бяха задържани 11 лица. Всички, под ръководството на Иво Иванов-Гела, са били организирани да извършват убийства, отвличания, разпространение на наркотици и държане на оръжие и боеприпаси, коментираха тогава от прокуратурата. Според разследващите бригадата е действала от 2001 година до разбиване й, а в актива си има широка палитра престъпления.

Тунджев също е добре познат на органите на МВР. Той беше един от основните заподозрени за отвличането на варненския корабособственик и мениджър Рубин Коцев, който бе похитен пред дома си през март 2004 г. Антонио духна моментално от България, след като разследващите го пуснаха под гаранция поради липса на достатъчно доказателства за вината му. Покри се заедно със семейството си в Нова Зеландия и се завърна в началото на 2013 г.

Бомбата, която разкъса Асен Николов, е била в ръката му и е избухнала пред дома му на ул. „Дрин” в града.  Ден по-късно от МВР изтича информация, че стреляният бизнесмен има завод за преработка на зърно в Каварненско. Фирмата му, която се е занимавала с изкупуване и износ на зърно, се казва „Фарим”, а Николов е мамил десетки дружества във Варна с големи суми, като им е обещавал да изтегли в тяхна полза ДДС срещу процент от парите. Между другото, оперативни данни сочат, че същото е правил и Ангел Бончев чрез най-известната си фирма „Агрорезерв” ООД.

На 13 август 2006 г. полицейски източници от Варна коментират пред медиите, че Асен Николов и Ангел Бончев много добре са се познавали и най-вероятно има връзка между криминалните инциденти с тях.

Много скандално обаче разследването срещу убийството на Асен Николов е засекретено. А по опита на убийство срещи Ангел Бончев МВР дори не и работило, защото бизнесмена категорично отказал да подаде официална жалба.

През 2012 г. проверка на НАП във Варна разкрива, че търговец на зърно опитал да укрие 2,4 милиона лева ДДС. Поради данъчна тайна тогава бирниците не посочиха името на измамника, но в града упорито се е говорило, че това е именно Ангел Бончев. За да не бъде арестуван, тариката прехвърлил всичките си фирми на сина си. Дружествата били затънали до гуша с кредити, които не се обслужвали редовно.
Бончев имал два брака, като втората му жена Валентина му е родила близнаци  - момченце и момиченце, които сега са на 3 години.

Публична тайна във Варна била, че паралелно от Валентина, той въртял връзка с танцьорка от града. За Ангел Бончев има и друг скандален слух, чиято достоверност не се наемаме да коментираме - че има общи фирми чрез поставени лица с бивш президент. Секретна разработка в ГДБОП още от 2013 г. сочи, че Ангел Бончев е бил на мушката на антимафиотите заедно с дясната му ръка, лице с прякор Вели Магурата. В справката се твърди, че двамата са успели чрез фирма бушон да гушнат апетитни държавни имоти в Разград и по морето на смешно ниски цени. Например 94 декара горски имот край резиденция Евксиноград до Варна е шитнат на цена от 28 лв. на кв. метър, а 48 декара апетитни земи в Несебър им стрували едва по 10 лв.

Според полицейската разработка Магурата е съдружник и със сина на Ангел Бончев - Боян Бонев.  През 2005 г. те регистрирали обща фирма „Агрорезерв”. Две години по-късно правят още едно дружество „Бг Ленд Ко” с предмет на дейност строително предприемачество. Най-важен актив в портфолиото на фирмата е изграждащият се тогава комплекс „Гардън Палас” между Албена и Балчик.

И в този тандем специалните служби установяват сериозни имотни далавери. В началото на 2009 г. Държавната агенция по горите (ДАГ) е успяла скоростно да източи поземления си фонд в ползва на аферисти и то за супер кратко време.  Само за 6 дни - между 16 януари 2009 г., когато Народното събрание налага мораториум върху заменките на гори и 23 януари, когато поправките в Закона за горите са обнародвани в „Държавен вестник”, са осъществени 47 такива сделки за замяна на 14 573 дка горски имоти в най-атрактивните зони - покрай морето и в планинските курорти. Срещу които държавата е получила евтини и разпилени из цялата й територия малки парчета земя. Така наречената независима оценка на имотите се правила по тарифа, приета от Министерския съвет, чиито цени представляват не повече от 5 до 20 процента от реалните.  Щетите, нанесени на държавата от непазарната процедура по замяна на гори и земи от горския фонд, се изчислявали на 4 до 8 милиарда лева.

На 22 януари 2009 г.  Агенцията по горите подписва договор с „Бг Ленд  Ко” ООД,  собственост на Магурата и Боян Бонев, с който те се сдобиват с 20 000 декара в Каварна, като държавната оценка на земите е 8,58 лева за квадратен метър. Същото дружество лапва и 70 дка гори край Тетевен. Само срещу 1,95 лв. кв.м пък получават 468 декара в района на Разлог, пише в заключение "Уикенд".