Феновете на предаването "Стани богат" със сигурност са харесали днешния епизод на предаването, в който на стола срещу Михаил Билалов минаха двама интелигентни участници.

Първо продължи играта от вчера на Деян Ангелов - железничар от Горна Оряховица, който бе минал през първите шест въпроса, използвайки и жокер "Обади се на приятел в студиото".

Днес той започна с правилен отговор "Синай" на въпроса "На коя планина според Библията Мойсей получава Десетте Божи заповеди?" След това той отново не ползва жокер, залагайки на "Растения" при питането "В клетки на кои организми може да има хлоропласти?"

Първата си трудност той срещна на въпроса за 3000 лева - "През коя година Оруел завършва "1984", чието алтернативно заглавие било "Последният човек в Европа"? Тук му се наложи да ползва жокер "50:50", с помощта на който стигна до правилния отговор - 1948.

След това железничарят заключи 5000 лева като втора сигурна сума. Въпросът бе "Преди смъртта си през 2007 г. пилотът Пол Тибетс иска да няма погребение и надгробен паметник, защото се притеснява от:" - Природозащитници, Протестиращи срещу ядреното оръжие, Децата си или Ръководството на "Боинг. Той употреби и последния си жокер, който обаче не му помогна. Деян се ориентира към първото, което си помисли и това бе "Протестиращи срещу ядреното оръжие", и бе зарадван от Билалов.

Въпросът за 10 000 лева бе "Спагетификация е термин от астрофизиката. Кой обект е най-вероятно да я причини?" По метода на изключването Ангелов избра "черна дупка" и така продължи напред в играта. След това водещият му отправи питане за 20 000 лева: "Коя личност се ражда с името Джовани ди Пиетро ди Бернардоне?" Участникът сбърка, посочвайки Дзукеро, а верният отговор бе Св. Франциск от Асизи.

След него срещу водещия седна художничката Мая Ламбова, която е живяла в Доминиканската република, Гибралтар и Испания ,а в България се е върнала специално за участие в "Стани богат".

На нея й се наложи да използва жокер "50:50" на шестия въпрос - "Кого побеждава легендарният герой Херакъл според класическите гръцки митове?" Помагайки си тя избра Минотавър, което бе верен отговор.

"Как се наричат семената на сминдуха?", бе следващото питане, а участничката без жокер стигна до правилното - Чимен.

"Кой град в днешна Турция е основан с името Антиохия, което носи и дълги години след това?" -  Измир, Анкара, Бурса или Антакия. На този въпрос за 2000 лева тя използва жокер "Помощ от приятел в публиката", с който стигнаха до правилния отговор Антакия.

Мая заключи 3000 лева като втора сигурна сума, а въпросът за нея бе "Кой велик илюзионист разваля приятелството си с Артър Конан Дойл, когато разбира, че той вярва в духове и медиуми?" - Дейвид Блейн, Дейвид Копърфийлд, Хари Худини или Хауърд Търстън. Ламбова се обади на приятел, който я насочи към Худини и това й донесе 3000 лева. Играта й обаче ще продължи утре, тъй като се чу сирената в студиото.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук