Поп-фолк изпълнителят Сашо Роман разказа в интервю за предаването "На кафе" за приятелските си отношения с мутрите от 90-те години, но това не се понрави на Кристина Патрашкова, която го порица в ефир.

"Бях много уважаван от всички, лека им пръст на Жоро Илиев, на Карамански. Жоро като дойдеше на "Кошарите" казваше - "айде, братчето ми, ти ми знаеш душата". "Белите гълъби" много я уважаваше. Бяха ми големи приятели, под тяхното крило бях", върна се назад в годините певецът.

Веднага след интервюто обаче титулярната гост-коментаторка в "На кафе" го порица: "Аз искам да кажа нещо: Сашо Роман очевидно е бил много много популярен в тези години - 90-те. Тогава попфолкът избуя. Бяха много силните мутренски времена и аз почти не познавам нито един представител на този жанр, който да не говори със страшно възхищение за тези хора, голяма част от които ги няма. Аз мисля, че това е малко опасно. Защото това е идеализиране на едни хора, които - да, обичаха да сядат на маса, обичаха кахърни песни, даваха много големи бакшиши на изпълнителите. Но това не означава, че те бяха читави хора. Той спомена Карамански и наистина аз познавах Карамански. Той беше много щедър към всички изпълнители. Той можеше да рецитира, между другото и Лилиев, защото е бил библиотекар в затвора. Но това не го прави по-различен, това не променя нещата, които е правил в живота. Така че малко по-внимателно трябва с тези "велики" босове".

Тук оперният певец Юлиян Константинов също се намеси в разговора: "То е естествено за тези певци, защото ги виждат в една друга среда - в заведението, на масата. Работата на едните е била да се веселят, а на другите да пеят".

"Тези певци много добре знаеха какво правят тези хора, които се веселяха. Тези изпълнители във всички интервюта говорят как ние не познаваме тези момчета, как те били едни широко скроени с дълбоки души. Това не мога да го приема. Познават бакшишите", категорична бе Патрашкова.