Полицията в САЩ разследва мистериозното самоубийство на 35-годишния модел Джеф Томас, който бе любовник на известния милиардер и един от основателите на платежната система PayPal Питър Тийл, съобщава The Intercept.

Младият мъж сложи край на живота си на 8 март в Маями, Флорида, но причините и обстоятелствата около смъртта му и до днес остават неясни.

Джеф Томас започна да се среща с Тийл през 2020 г. и се раздели с него малко преди да почине. В едно от интервюта си той твърдеше, че се е опитал да повлияе на политическите възгледи на Тийл, който е републиканец и подкрепяше Доналд Тръмп на изборите през 2016 и 2020 г.

Приятели на починалия казват, че не са забелязали никакви признаци на депресия в него. Една от близките му приятелки каза, че Томас я е поканил на парти, което е трябвало да се състои през май.

В същото време братът на модела казва, че той „се е борил със зависимост и психологически проблеми“ и това в крайна сметка „го е довело до трагичния край“.

Питър Тийл отказа да коментира инцидента пред медиите, но представители на щатската полиция на Флорида казаха, че поддържат връзка с милиардера.

 

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук