Тя може да е израснала в семейство от горната средна класа, но за шестте години след сватбата си с принц Уилям, херцогинята на Кембридж тихо успя да събере внушителна колекция от бижута, достойна за истинска кралица. Кейт не само има достъп до кралските безценни камъни. Тя постоянно увеличава и личния си запас от скъпи украшения.
Трудно е с точност да се оцени колекцията на херцогинята, с оглед на произхода на някои от нейните бижута.

Например, годежният ѝ пръстен с диаманти и сапфири, притежаван някога от принцеса Даяна, получен от Уилям, струва около 300 000 британски лири. Но с оглед на историята си, пръстенът в момента би се продал за най-малко десет пъти повече. 

Според новата книга „Как да се обличаме като принцеса: Тайните на гардероба на Кейт“, колекцията ѝ струва не по-малко от 600 000 британски лири.

Тя обаче не включва неща като диамантената брошка на стойност 150 000 британски лири, която е подарък от принц Чарлз, или нещата, подарени на Кейт в качеството ѝ на член на кралското семейство, като платинена брошка, подарена ѝ по време на кралската обиколка в Канада.  

Това означава, че стойността на колекцията ѝ отива към 1 милион британски лири.

35-годишната херцогиня има много отличаващ се стил, когато става въпрос за бижута. Тя има 40 чифта обеци, като предпочитания тя отдава на онези, които подчертават нейния грациозен врат.

Тя също има афинитет към обеците, които си подхождат с огърлици – от чифта „Картие“ за 55 000 британски лири, който родителите ѝ подариха, до огърлица и обеци на стойност 35 000 британски лири, получени от Уилям.

Авторката на книгата Клаудия Джоузеф казва, че херцогинята има „набито око“, когато става дума за бижута. „Независимо, че хората се фокусират върху невероятните скъпоценни камъни и диадемите, които тя взима назаем от кралицата, повечето от тях ще бъдат удивени, когато видят невероятната колекция, която тя е успяла да събере от брака си насам“, добавя тя.  

„Освен че тя получи от съпруга си прелестния годежен пръстен на Даяна, трябва да се споменат и рожденият ѝ ден, Коледите и „подаръците“ по случай раждането на принц Джордж и принцеса Шарлот“, разкрива още писателката.

Превод и редакция: БЛИЦ