91-годишният медиен магнат Рупърт Мърдок се развежда за четвърти път. Той беше на 84 години, когато се ожени за моделката и бивша половинка на Мик Джагър – Джери Хол.

Обявяването на раздялата беше изненада за всички, макар че близки до двойката твърдят, че след пандемията Мърдок започнал да избухва срещу нея понякога, съобщава „Мирър“.

Според слухове, медийният магнат започнал да се оплаква от поведението на съпругата си и от факта, че и харесвало да пие. Източници твърдят, че тя действително се наслаждавала на питиета, но не прекалявала.

„Какво стана? Огромна мистерия. Другият въпрос е е защо сега. Ако Джери е решила да сложи край, защо сега? Защото той е на 91, с най-голямо уважение – няма да го има още дълго. Човек би си помислил, че ще изчака. Означава ли това, че няма смисъл тя да чака, тъй като предбрачното споразумение е желязно?“, коментира адвокатката Ванеса Лойд Плат.

Сега всички се чудят какво ще се случи със състоянието на Мърдок, възлизащо на 14 млрд. паунда.

Експерти посочват, че Хол ще получи „щедро парче“ от състоянието на Мърдок плюс част от имотната му империя за 270 млн. паунда, която двамата са изградили заедно във Великобритания и САЩ, откакто са женени, пише „Мейл Онлайн“.

Адвокат Марк Стивънс посочва, че Хол може да получи десетки милиони паунда, но е по-вероятно те да ѝ бъдат изплатени под формата на ежедневни разходи. „Начинът ѝ на живот ще бъде осигурен без прехвърляне на средства“, обяснява той.

Първата сватба на Мърдок е през 1956 г., когато се ожени за австралийската стюардеса Патриша Букър. От нея той има дъщеря. Месеци след развода през 1967 г. той се жени за шотландската журналистка Ана Ман, която работела в негов вестник в Австралия. Те имат три деца, а разводът им е един от най-скъпите в историята, коствал на магната 1,3 млрд. паунда.

17 дни след постигането на споразумението Мърдок се жени за Уенди Ден, но двамата се развеждат през 2013 г. Ден е обвинена в афера с бившия британски премиер Тони Блеър, кръстник на дъщеря им.

С Джери Хол Мърдок се запознава през 2015 г. в Австралия.