Жертви на сциентоложката църква, на която е член и актьорът Том Круз, разкриват, че той не е този, за когото всички го смятат.

Пред американски медии те разказват покъртителни подробности от това, което те са преживели и вадят на бял свят ужасяващи неща от това, което е преживяла бившата му съпруга Кейти Холмс и твърдят, че той е чудовище.

Актрисата е католичка, но преминава към сциентолозите през 2005 година именно заради връзката си с холивудския актьор. Когато той й предлага брак в ресторант на втория етаж на Айфеловата кула, тя не се колебае и приема, без да знае какво я очаква.

Жертви на сциентолозите, с които Кейти е споделяла по онова време, разкриват, че първите подозрения се появяват при нея, когато е бременна с дъщеря им Сури. 

Том Круз си купува ултразвук и обявява, че ще следи лично бременността на жена му с първото им дете. 

Това предизвиква неодобрението на лекарите, които обявяват, че той не е специалист и не може да знае как се следи една бременност. 

По-голямо учудване предизвикват изискванията на Том Круз за това как трябва да премине раждането, като най-скандалното от тях е, че Кейти трябва да запази пълна тишина по време на целия процес.Според правилата на Църквата на сциентолозите когато една жена ражда, тя трябва да се въздържа от викове и в стаята трябва да има абсолютна тишина.

Вярванията са, че в противен случай - ситуацията може да навреди на детето.

Конспирациите и причудливите детайли винаги са били тема от живота на Крус.

Самият той е обвързан стабилно с Църквата на сциентолозите. Неговият племеник е част от управителния съвет, а братовчед му е един от водачите на тази религиозна общност.

Актрисата Леа Ремини, която също е била част от сциентолозите, разкрива още подробности за Том Круз и бившите му съпруги. 

Повечето от сциентолозите и то най-вече жените са жертви. Знам това, защото бях част от това вярване. Но там, където е Том, това е съвсем различна история. Той е много наясно с всички злоупотреби, които се случват в сциентологията. Той е част от това - каза Леа

Тя добавя, че Томас Крус се счита за божество в сектата.

"На сциентолозите се казва, че Том Круз спасява света сам, затова го смятат за божество вътре в църквата", разкрива тя. 
Актрисата твърди още, че и Кейти, и Никол Кидман изпитват големи проблеми поради напускането на сциентолозите и че Кейти Холмс дори е изнудвана.

Том Круз не е виждал дъщеря си Сури от години - всъщност, откакто Кейти напуска сектата.Близък приятел на Кейти Холмс разказва, че тя значително се е променила по време на брака, и то не по особено добър начин.

"Тя се отказа от всичко, за да бъде с него. Когато се срещна с него, тя спря да вижда всичките си приятели и вече не беше нормалното момиче, както преди. Тя наистина го обожаваше. Когато той я покани за първи път, тя беше опиянена от славата му. Той беше голяма звезда и изведнъж тя привлече вниманието му, така че Кейти се влюби в него от самото начало. 

Не можеше да повярва какво й се е случило. Том Круз я накара да повярва, че той е всичко, от което тя се нуждае в живота. 

Сякаш я контролираше по някакъв начин, защото постепенно тя спря да се вижда с хората на нейната възраст.

Накрая бе дотолкова обсебена, че загуби и собственото си мнение", разкрива близкият приятел на Кейти Холмс.

Той разказва още, че самото напускане е било изключително драматично. Тъй като по онова време Кейти е била под непрестанния контрол на Том Круз и сциентолозите, тя е трябвало да издебне момент, когато те не са наблизо. 

Приятели й наемат апартамент в Ню Йорк и се налага тя да пътува през три щата, за да замете следите си. 

През цялото време до нея е баща й, който й помага с всички правни въпроси.

Според близки от семейството на Кейти именно нейната дъщеря Сури и отношението на сциентолозите към децата са причината тя да поиска да се раздели с актьора. Обратът настъпва, когато Том Круз настоял дъщеря им да вземе участие в круиз заедно с други членове на църквата. Когато тя се връща обратно, се оказва, че тя е била малтретирана от останалите, което било един вид посвещение. 

Дъщерята на холивудската двойка е била подложена на тежък труд, а когато е протестирала, е била наказвана физически и заключвана.

Превод и редакция БЛИЦ