Испанската актриса Беатрис Алварес-Гера загина едва на 28 години, след като приятелят ѝ, на 24 години и без шофьорска книжка, е загубил контрол над колата, в която пътували, и тя паднала в река.

Гера е имала множество роли в театъра, киното и телевизията и бе сочена като една от най-перспективните и млади таланти на съвременното испанско кино. Парадоксално, една от последните ѝ роли е в късометражния филм "Отиде си без време" на Гус Карбайо.

Инцидентът е станал във вторник следобед, когато зад волана бил 24-годишният приятел на актрисата. Автомобилът е паднал от височина от около 10 метра, след като излетял от пътя след поредица от остри завои, които младежът не успял да овладее.

Въпреки опитите на приятеля ѝ да я измъкне от превозното средство, младата жена издъхнала. Той е задържан на място от полицията заради факта, че няма шофьорска книжка. Срещу него ще бъде започнато разследване за убийство по непредпазливост.

През вчерашния ден съдът в Понтеведра постанови освобождаването на водача на превозното средство. Както беше потвърдено от съдебни източници, задържаният отиде в съда тази сряда, разследван за престъпление за убийство по непредпазливост, и се възползва от правото си да не свидетелства, информират медиите в Испания.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук