27-годишната бразилка Ясмин Сантос иска фигурата й да наподобява пясъчен часовник. За целта тя носи корсет цял ​​ден, съобщава Daily Star.

Моделката често е сравнявана с кукла Барби. Момичето се гордее с тялото си и го демонстрира при всяка възможност.

Но красотата изисква жертви, затова Ясмин носи корсети всеки ден, за да коригира фигурата си.За първи път тя видяла такъв аксесоар при Ким Кардашиян. Моделката признава, че американската звезда за нея е еталон на женската красота.

"Фокусирам се върху талията си и мисля, че много си приличаме с Ким. А относно сравнението с кукла - на кого може да не му хареса?", споделя Ясмин Сантос.В момента моделката е в Лондон, където отново са наложени строги ограничения във връзка с пандемията от коронавируса. Сега тя може още по-често да си прави селфита сред разкошни интериори.

"Това е третата карантина за мен. Изолацията предизвиква желание за промяна. Например да се промени цветът на косата, диета, план за деня", казва бразилката.Ясмин признава, че отделя цялото си свободно време за външния си вид. Желанието й за самоусъвършенстване е оценено в испанския Playboy, който е поместил момичето на корицата.Ясмин има 20 хиляди последователи в Instagram. И някои от тях са последвали нейния пример - започнали са редовно да носят корсет, за да имат такава фигура.По правило корсетите са изработени от плътна еластична тъкан, която буквално стяга тялото. Експертите предупреждават, че това може да бъде опасно. Проучване от 2018 г. е установило, че подобни аксесоари могат да затруднят дишането.

Американският съвет по пластична хирургия (ABCS) твърди, че прекалено стегнатите корсети могат да намалят обема на белите дробове. Другите странични ефекти включват храносмилателни проблеми.

Превод и редакция: БЛИЦ