Жителка на Шотландия отпразнува 100-ия си рожден ден и разкри тайната на дълголетието си, съобщава The Daily Record.

Бети Феърли от Адингстън е родена на 23 февруари 1924 г. През дългия си живот тя успява да работи като медицинска сестра, след това учи стенография и машинопис.

По-късно работи в няколко фирми като секретарка. В една от компаниите Феърли се срещнала с бъдещия си съпруг Джон. Те се сближили заради общата си любов към танците и дейностите на открито и се оженили през 1952 г. По-късно двойката има двама сина. Жената живее щастливо със съпруга си и остава вдовица през 1988 г.

Сега шотландката живее в старчески дом. Тук тя отпразнува поредния си рожден ден с приятели и семейство. Като ключ към дългия живот тя посочва любимия си сладкиш – шоколадовите бонбони.

Феърли отбелязва, че яде по един бонбон всеки ден. „Харесвам вкуса им. Обичам бавно да им се наслаждавам”, казва пенсионерката.

След като научили за пристрастеността на Феърли, собствениците на местната верига хранителни магазини решили да й направят подарък. Те подариха на рожденичката 100 шоколадови бонбона. Сега целият персонал в старческия дом с нетърпение очаква да сподели сладък подарък с пенсионерката.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук