Възрастна жителка на град Кингстън, Ямайка, е отпразнувала 105-ия си рожден ден и е разкрила тайната на дълголетието си, съобщава Jamaica Star.

Айви Алън е отпразнувала рождения си ден със семейството и приятелите си. Наред с други неща, е сервирано и любимото ѝ ястие - скариди в къри сос.

Рожденничката на шега се скарала на екипа на местния телевизионен канал, че се е появил на рождения ѝ ден без подаръци. "Те не ми донесоха нищо! Можеше нещо дребно да подготвят!" - засмяла се тя.Айви е родена през 1916 г. като второто от 11-те деца на родителите си. Тя признава, че в младостта си е била много палава и често е посещавала партита тайно от роднините си.

Самата Алън също става майка на 11 деца, но само пет от тях доживяват до 105-ия ѝ рожден ден. Пенсионерката има много внуци и правнуци, които нарича най-важното нещо в живота си.Запитана за здравето си, тя отговаря, че никога не е боледувала, но много от приятелите ѝ са починали по време на епидемията от полиомиелит на острова.

Алън обяснява дълголетието си по следния начин: "Предполагам, че съм живял толкова дълго, защото не съм причинила нищо лошо на хората. Виждам, че много хора постъпват по лош начин, но аз не съм способна на това. Отнасям се с любов към всички и Бог ми отвръща с любов".

Превод и редакция: БЛИЦ