Чудовищно убийство е станало през нощта на 4-ти срещу 5-ти април в град Оленогорск - Русия. 29-годишният Евгени пребил жена си Виктория, която била едва на 23 години.

Ревнивецът я удрял с юмруци, а после започнал да я рита. Според аутопсията тя е била ударена 130 пъти! 

Младото момиче загубило съзнание. То получило травми на корема и накрая починало от голяма кръвозагуба. Освен това по тялото на Виктория били открити и други травми, нанесени по-рано. 

Извергът сам извикал полиция. В началото той отричал вината си, излагайки всякакви версии в своя защита, но по време на разпитите признал, че именно той е убил съпругата си.

Приятели на младата жена разкриват, че Евгени и преди употребявал физическо насилие нас нея, но тя всеки път му прощавала, надявайки се, че той ще се промени. 

Близка на Виктория разказва, че веднъж съпругът й я полял със спирт и запалил. Тогава жена му била приета в болница, но след изписването си се върнала обратно при насилника. 

"Убеждавах я да го напусне. Тя беше цялата в рани, много я болеше, но независимо от всичко ме помоли да я изпратя до дома й. Влязохме вътре и Виктория просто си легна, намираше това за нормално, че е била бита и изтезавана", разказва тя. 

Евгений неведнъж е бил наказван за побоищата, но само административно. Сега може да получи до 15 години затвор.

Превод БЛИЦ