Съд в Анталия е осъдил на 4 години и шест месеца затвор 16-годишен турски ученик заради това, че е целунал 13-годишно момиче в училище, съобщава в."Хюриет дейли нюз".

В доклад на експерт за ученика с инициали А.К. е подчертано, че той е предприел това действие, воден от тинейджърски импулс, но прокурорът и съдията не взеха това под внимание.

След процеса А.К. получи наказание по обвинение в сексуално посегателство, е посочила адвокат Севджан Айдън Узун пред в."Хюриет" на 28 септември, когато е произнесена присъдата.

Случаят засяга 16-годишния ученик А.К. и 13-годишната ученичка с иницали С.Йо., които са се прегръщали и целували на територията на училището. Невръстната свалка стига до правосъдието, след като съученик на 13-годишното момиче направил видеозапис, на която се вижда как А.К. и С.Йо. се целуват, и го е споделил с приятели.

Когато представителите на училищното ръководство видели видеозаписа, в наказателен съд в Анталия е заведено дело и срещу ученика, направил видеопзаписа по обвинение в "използване на деца за заснемане на неприлични кадри", а срещу А.К. - по обвинение в "сексуално посегателство".

В делото са замесени и други четири деца, на които е бил изпратен видеозаписът. Те са били изправени пред съда по обвинение в "споделяне на неприлични кадри, в които са били използвани деца". Съдът в Анталия е оправдал петима от подсъдимите, включитено ученика, направил видеозаписа, като е наложил присъда от 4 години и половина затвор на 16-годишното момче А.К.