Момиче от района на Курск предизвика ожесточени противоречия в мрежата заради странните си действия. Тя доброволно отишла в къщите на издирвани новобранци и, отклонявайки вниманието с атрактивния си външен вид, лично им връчила призовките. Около три дузини души пострадаха от красотата на необичайния призовчик!Процесът на наборна служба в Русия е проектиран по такъв начин, че призованият има пълното право да не дойде във военната регистрация без призовка. Мнозина лесно използват тази вратичка и просто не я получават. Не е трудно да не отворите вратата за непознати в армейска униформа. Но комисариатът на Курска област решил този проблем. В това им помогна 17-годишната Анна Целикова.

Заедно с представители на комисариата красавицата обикаляла из къщите на военнослужещите. Виждайки момичето на детската площадка, момчетата веднага отваряли вратата, където ги очаквала не толкова приятна изненада. С помощта на Анна призовките били връчени на 30 млади мъже. 

За този вид доброволческа дейност Анна получи награда. Но, съдейки по коментарите на потребители на мрежата, не много подкрепиха тази идея. Хората имаха въпроси както към служителите на комисариата, които решили да използват непълнолетна в тяхна услуга, така и към самата девойка.

Превод: БЛИЦ