Ще има официален празник в чест на принцеса Даяна – посветен на това, което я прави толкова възлюбена.

За да отбележи 20-годишнината от смъртта на принцеса Даяна през 1997 г., организация „Diana Award”, създадена през 1999 г., ще чества житейското й дело  в поредица от събития, осъществени в рамките на година. Благотворителната организация, която провежда  много инициативи, като например  кампании срещу малтретирането, ще стартира международна Награда за Наследство ище отбележи годишнината с провъзгласяването на 20 изключителни млади хора от целия свят, които са олицетворение на стойностите на Даяна и са направили света по-добър. Ще бъде анонсиран и нов празник посветен на любящия дух на Даяна  - „Национален ден на Добротата”, през март съобщава британския „Express”. Основната цел на празника е да вдъхнови хората да направят нещо за другите.

 

Ърл Спенсър, брат на принцесата се занимава с по-голямата част от планираните събития и ще бъде домакин на изложба в дома на семейството му, която ще представи вдъхновяващи млади хора "Ходещи в нейните обувките", в допълнение към гала събитие за набиране на средства за благотворителност. Принц Уилям и принц Хари са предопределени да участват в редица събития, които ще прославят вярата й в силата на младите хора да променят света. Двамата принца наскоро признали за трудностите след смъртта на майка си.

Принц Уилям призна, че е минал през  период на вътрешен гняв след смъртта й, говорейки на 12-годишно момче по време на публична изява. "Той каза на сина ми, че, когато майка му умира, той е бил на 15 по това време, бил е много ядосан и му е било много трудно да говори за това," Казва Лорна Айрлънд, майката на момчето пред кралски кореспондент.

Хари също влезе в заглавията, проговаряйки за смъртта на майка си в февруарския брой на „Town & Country. "Аз бях за първи път [в Африка] през 1997 г., веднага след като майка ми почина. Баща ми каза на брат ми и на мен да си опаковаме багажа за Африка, за да се махнем от всичко това", каза Хари.

 

В допълнение към събитията, планирани от Diana Award,двореца Кенсингтън ще създаде мемориална градина в памет на Даяна, където ще има изложба на костюми на Диана, които са доказателство за емблематичния й стил.

 

 

Теси Охо, главен изпълнителен директор на Diana Award, каза: "За какво са всички тези събития през 2017? Става дума за отбелязване на наследството на принцеса Даяна, през изминалите 20 години.  Даяна, принцесата на Уелс е известна по целия свят със своите стойности - състрадание, доброта и с това, че служи на другите.