Жител на американския град Патаскала, щата Охайо, тежащ 317 кг, е отслабнал с 165 килограма за година и три месеца, придържайки се към метода си, съобщава "Дейли Мейл".

23-годишният Закари Мънси е имал излишни килограми от детството си, но когато завършва гимназия, теглото му излиза извън контрол. Американецът яде бързи храни от фаст фууд заведения за закуска, обяд и вечеря и консумира до осем хиляди калории на ден. За две години той е напълнял със 127 килограма. В своя пик той тежал 317 килограма.

Мънси почти не можел да ходи и бил прикован към инвалидна количка. През 2019 г. лекар му казал, че затлъстяването може да причини ранна смърт. Американецът се изплашил и решил да промени начина си на живот. Сега той има твърда диета и режим на упражнения.Мънси разработил диетични версии на любимите си храни и напълно елиминирал газираните напитки от диетата. „Диетата ми ограничава само калориите. Консумирам две хиляди калории на ден и поне 140 грама протеин “, обяснява американецът.В комбинация с тренировки за година и три месеца мъжът е свалил 165 килограма - повече от половината от първоначалното си тегло. Той спрял да страда от задух и можел да ходи нормално.Мъжът възнамерява да достигне тегло от 95 килограма. Основната му тайна за отслабването е подкрепата от приятели и съмишленици.„Животът ми се промени във всичко. Приятелите и семейството ми са шокирани, някои дори не ме разпознават. Всички те се гордеят с мен. Самият аз не се разпознавам в огледалото, но в същото време се уча да обичам себе си. Върнах живота си “, казва той. На Мънси му предстои да се подложи на операция за премахване на излишната кожа.

Превод и редакция: БЛИЦ