За разлика от много други милиардери, Илон Мъск не е свикнал да се изолира от света и да живее тихо.

Основателят на SpaceX и главен изпълнителен директор на Tesla често предизвиква критики в обществото с поведението си и някои свои не особено тактични изказвания. 

Ето кои са най-големите странности на един от най-влиятелните хора на 21 век.

X Æ A-Xii Мъск

Не, това не е дете от вселената на Междузвездни войни, а името, което известният милиардер даде на сина си, чиято майка е певицата Граймс.

Първоначално родителите искали да кръстят момчето X Æ A-12, в което X е променлива, обозначаваща неизвестно число, Æ е комбинацията от буквите Ai на елфийски (в превод от японски думата означава "любов") и A -12 е името на разузнавателния самолет Lockheed, предшественик на любимия самолет SR-71 на двойката.

Калифорнийските власти обаче не позволиха на Мъск и Граймс да кръстят детето по този начин - в името му не трябвало да има цифри. Тогава те решиха да заменят 12 с буквено обозначение и бебето остана с името X Æ A-Xii. Как се произнася това име, милиардерът и до днес не е разкрил.

Тръпката е навсякъде с efbet.com

Ковидиот номер 1

В разгара на пандемията от коронавирус бизнесменът редовно публикуваше публикации в социалните мрежи, в които осъждаше самоизолацията и призоваваше хората да спрат да се паникьосват от COVID-19. Стигна се дори до там, че New York Post нарече милиардера "Ковидиот номер 1".  Ето и част от антиковид  публикациите на Мъск:

„Паниката от коронавирус е глупава“

„Децата по същество са имунизирани [срещу коронавируса]“

„Въз основа на настоящата тенденция до края на април броят на новите инфекции в САЩ ще бъде близо до нула.“

Освен това Мъск нарече идеята за самоизолация „фашизъм“ и също така призова за „освобождаване на Америка“ и „връщане на свободата на хората“.

Тайно училище за вундеркинди

Илон Мъск създаде училище за деца-чудо, подобно на това от филма X-Men. Училището се нарича Ad Astra (на латински „Напред към звездите“) и е изключително секретно. Според инженера в неговото училище няма оценки и учениците се занимават само с онези предмети, които са им интересни. В училището учат основно децата на служителите на Мъск и SpaceX.

Подробна информация за Ad Astra обаче не може да бъде намерена.

Публично пушене на марихуана

През септември 2018 г., докато записваше подкаста на Joe Rogan Joe Rogan Experience, Илон Мъск изпуши цигара със смес от забранени вещества.  Предаването беше излъчено в YouTube.

Не е известно дали предприемачът е мислил за правилността на постъпката си, но по един или друг начин е навредил както на себе си, така и на бизнеса си. Властите в САЩ започнаха да разследват постъпката на Мъск като възможно нарушение на федералните закони. Въпреки, че в доста американски щати пушенето на марихуана не е престъпление. Появиха се дори опасения, че директорът на SpaceX може да е пристрастен към наркотиците. В този период цените на акциите на Tesla се сринаха.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук